Verslag vv Haren A1 in Engeland

1.317

De A1 van vv Haren vierde het afgelopen Paasweekend in Engeland. Het is het laatste jaar dat de spelers van dit team samenspelen, voordat ze overgaan naar de senioren. Tevens maakt het team een grote kans kampioen te worden. Veel van de spelers doen dit jaar ook eindexamen op school. Redenen genoeg dus om dit te vieren met een uitje! Vooral dankzij de vele gulle doelpuntensponsoren kon er uiteindelijk een reisje worden geboekt naar Engeland.

Op Goede vrijdag was dan eindelijk de dag aangebroken waar iedereen zo naartoe had geleefd. Het vertrek was prima verzorgd door Jan Tuinman van café De Zaak en nadat alle 22 deelnemers waren toegesproken en uitgezwaaid, ging de route eerst naar IJmuiden. Aldaar lag het schip op ons te wachten waarmee we richting Newcastle gingen.

Bij aankomst in Engeland bleek het weer een stuk beter te zijn dan in Nederland. We vervolgden direct onze reis naar het ‘Stadium of Light’ in Sunderland. Daar bekeken we de wedstrijd van Sunderland AFC tegen Manchester United. We arriveerden ongeveer gelijk met de spelers van Manchester bij het stadion en hadden dus nog

voldoende tijd om voetbalshirtjes te kopen. De wedstrijd zelf was niet van bijzonder hoog niveau, maar de sfeer was fantastisch. Robin van Persie scoorde, met hulp van de knie van de tegenstander, de enige goal van de wedstrijd. Na de wedstrijd gingen we naar ons buitengewoon luxe hotel. Daarna gingen we de stad in om wat te eten en in groepjes nog even het uitgaansleven te bekijken.

De volgende dag lieten we ons door twee echte clubmannen rondleiden in St. James Park. Dat is het stadion van Newcastle United. Langzaam daalden we af van het hoogste punt van het gigantische stadion naar het veld. Onderweg zagen we een luxe skybox, de VIP-tribune, de dug-out, de spelerstunnel en de kleedkamers. Onderweg werden verhalen verteld over mannen als Bobby Robson en Alan Shearer. Het was allemaal behoorlijk indrukwekkend.

In de middag maakten we nog een teamwandeling langs de bezienswaardigheden van de stad. We deden nog even wat inkopen voordat we met de bus weer terug naar de boot gingen. Daar werd ’s avonds flink gefeest. De volgende ochtend werden we weer opgehaald in IJmuiden en zat ons voetbaluitje er alweer op.

We hebben het geweldig gehad in Engeland en willen de vele Harenaren die dit mogelijk hebben gemaakt hier graag voor bedanken.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder