FC Groningen – SM Caen, zaterdag 4 augustus om 17.00 uur bij vv Haren

3.225

Wij zijn als vv Haren bijzonder trots dat wij gastheer mogen zijn voor de laatste oefenwedstrijd van FC Groningen in de voorbereiding op het seizoen 2018/2019. Het Franse SM Caen uit de Lique 1 is op zaterdag 4 augustus om 17.00 uur de tegenstander van de Trots van het Noorden op ons prachtige sportpark De Koepel.

De band tussen FC Groningen en vv Haren is al vele jaren ongelooflijk goed. Waar de FC in het verleden vaak de gehele voorbereiding gebruik maakte van de velden in Haren, wordt er tegenwoordig voornamelijk getraind op de eigen trainingslocatie in Groningen. De eerste oefensessie van het seizoen werd traditiegetrouw wel op ons mooie Sportpark de Koepel gehouden.

De kaartverkoop voor het oefenduel met SM Caen begint komende vrijdag, 27 juli. Kaarten zijn online op de site van FC Groningen verkrijgbaar en in de FanCorner aan de Boumaboulevard bij het stadion.

Historie SM Caen
SM Caen eindigde afgelopen seizoen als 16de in de Franse competitie en reikte tot de halve finales in het bekertoernooi. Daarin werd het uitgeschakeld door de latere winnaar Paris Saint-Germain. Het behalen van de halve finales is het beste bekerresultaat uit de geschiedenis van de club uit Normandië.

Oud-FC’er Jerry de Jong, die in 1993 op huurbasis speelde in Groningen, kwam twee jaar later een seizoen uit voor Caen. Ook de Nederlanders Edwin Gorter en Rajiv van la Parra (tegenwoordig ploeggenoot van Juninho Bacuna bij Huddersfield Town) hebben een verleden bij de laatste oefentegenstander van de FC.

Caen is sinds 2014 weer actief op het hoogste niveau. De ploeg promoveerde destijds met de huidige wereldkampioenen Ngolo Kante en Thomas Lemar in de gelederen naar de Ligue 1 en presteerde daarin de eerste twee seizoenen na de rentree uitstekend. De laatste twee seizoenen vecht de club uit Normandië tegen degradatie, maar weet het zich telkens te handhaven.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder