vv Haren pakt dik verdiend punt tegen koploper Gorredijk

1.304

Haren heeft zondag in Gorredijk een dik verdiend punt gepakt tegen koploper Gorredijk. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1. Vorige week liet Haren na een uitstekende eerste helft met diverse goede kansen (4x lat), dure punten liggen tegen Haulerwijk.
Nu zagen we een zeer gedreven vv Haren die Gorredijk het voetballen lastig maakte. Gorredijk voetbalde makkelijker, maar was veelal onnauwkeurig in de passing. Haren speelde fel en zeer gedisciplineerd en kwam in de duels op eigen helft vaak als winnaar uit de bus. Vlak voor tijd in de 87e viel de terechte gelijkmaker voor Gorredijk. Toch kijken we terug op een prima resultaat!

Haren kwam In de 24e minuut op voorsprong; na het zoveelste bal verlies aan Blauw- Witten kant kon de bal door Klaas-Jan Veenstra met een mooie solo met een punter binnen knallen. 0-1. Hiervoor had Haren al op 0-1 moeten komen. Patrick Dijkstra kwam alleen voor de keeper. Deze stopte katachtig zijn inzet. De rebound ging net naast, Daarna was het Bert Blaauw die de bal net naast het doel kopte.

Gorredijk bleef grossieren in foute passes en balverlies en moest veel kracht en energie in de wedstrijd stoppen om weer in balbezit te komen echter tot goede kansen leidde dit verder niet. Dit mede door een uitstekend optreden van Milan Buescher. Die de snelle buitenspeler vaak de baas was.
Pas in de 40e minuut veerde het thuispubliek wat op; Keeper Robert Rosema schoof de bal zomaar in de voeten van een Gorredijker die de bal gelijk breed legde op linksbuiten van der Tuin; echter zijn inzet raakte de paal. Dit was Roberts enige slippertje van deze middag. Hij keepte een voortreffelijke wedstrijd!

In het tweede bedrijf was het spelbeeld eigenlijk niet anders; Gorredijk ging nadrukkelijker naar voren toe voetballen, de combinaties liepen wat beter en bleef Haren loeren op de counter. In de 52e minuut gaat Stephan Wijma alleen op de keeper af die, duidelijk voor het hele sportpark, buiten zijn 16 meter hands maakte en eigenlijk met rood had moeten vertrekken; echter de arbiter van dienst beoordeelde het als dat Dimov de bal op de borst kreeg en liet doorspelen waar Gorredijk dus door het oog van de naald kroop.

De druk op het doel van Haren werd groter en groter. Haren hield de linies kort en bleef tot de 87e minuut overeind. Bij een corner van de rechterkant was het duwen en trekken in de 16 meter. Bert Blaauw werd duidelijk zichtbaar naar de grond getrokken. Gorredijker Bijlsma kon vervolgens eenvoudig inkoppen. In plaats van te fluiten voor de overtreding keurde de scheidsrechter tot ontsteltenis van alle Harenaars het doelpunt goed.

Al met al een prima resultaat voor Haren 1. Vooraf teken je voor een punt uit bij de koploper en tevens best voetballende ploeg in de competitie. Achteraf enorm balen van de late gelijkmaker en de twee bepalende beslissingen van de overigens zeer sympathieke scheidsrechter!

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder