Darttoernooi vv Haren

0 51

Darttoernooi vv Haren

Afgelopen weekend was het eindelijk zover, het eerste darttoernooi bij vv Haren. Georganiseerd door Bram Neplenbroek, Gerwin Meijering en Wouter Smith.
De opkomst voor het darttoernooi was met 47 aanmeldingen uitstekend te noemen.

Er waren 8 groepen van 5 á 6 spelers gemaakt. In de groep speelde iedereen onderling een pot tegen elkaar bestaande uit 1 Leg. Dit zorgde voor een aantal onverwachte uitslagen.

De eerste 2 uit de groep gingen door naar de ‘knock-out fase’ oftewel de laatste 16. Ook hier werden een aantal verassende overwinningen behaald.

In de kwartfinales kwam het niveau al een stuk dichterbij elkaar. De potjes waren allemaal erg aan elkaar gewaagd en de druk kwam er meer op.

In de halve finales waren de beste 4 nog over. Echter werden de halve finales beiden snel afgerond met 2 ‘simpele’ overwinningen.

In de strijd om de 3e/4e plek mochten uiteindelijk Jarno Boer en Richard Spitzers het tegen elkaar opnemen. De pot ging erg gelijk op en beiden wisten bij een 1-1 stand niet hun laatste dubbel te gooien. Dus werd de 3e plaats bepaald door een ‘Bull-Of’ (ook wel bullen genoemd). Hierbij is het de bedoeling dat je met 1 pijl, zo dicht mogelijk bij de ‘Bullseye’ zit.

Richard Spitzers wist uiteindelijk de strijd om de 3e plaats te winnen. Met deze derde plaats won hij uiteindelijk een Rollade.

De finale werd gespeeld tussen Arjen & Julius. Misschien ook wel de terechte finale. Aangezien beide heren elkaar nauwelijks ontliepen. In de finale werd gespeeld in het format ‘best of 3’. De eerste leg werd gewonnen door Julius. Arjen wist de 2e leg te winnen en dus was die 3e Leg nodig. Hierin ging het erg gelijk op, uiteindelijk wist Arjen de 3e leg ook te winnen, en er met de wisselbokaal vandoor te gaan. Naast de wisselbokaal kreeg hij ook nog een speciaal bierpakket. Julius wist met zijn 2e plaats een mooi setje dartpijlen te winnen.

Het was al met al een geslaagde darttoernooi, en er zal zeker een vervolg van komen volgend jaar.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder