Update Corona maatregelen

0 675

Beste leden, vrijwilligers en bezoekers van VV Haren,

Als gevolg van de forse toename van het aantal besmettingen en ziektegevallen met Corona, zijn vanaf 6 november jl. nieuwe maatregelen van kracht die ook het amateurvoetbal raken.

We brengen met dit bericht de regels bij een ieder onder de aandacht.

De basisregels blijven belangrijk:

  • Blijf thuis als je positief getest bent.
  • Bij klachten, laat je testen door de GGD. Telefoon: 0800-1202

CoronaToegangsBewijs (CTB)

Iedereen vanaf 18 jaar die de kantine, het terras of de kleedkamers wil bezoeken dient in het bezit te zijn van een van een “Coronatoegangsbewijs” (CTB). Getoond moet kunnen worden een QR-code via de Corona Check App (of papieren versie) of een negatief testbewijs dat niet ouder is dan 24 uur (afkomstig vanuit een officiële testlocatie) met daarbij een geldig legitimatiebewijs. Dit kan steekproefsgewijs gecontroleerd worden.

Uitzondering

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage en alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders/begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten wel een CTB kunnen tonen.

Kantine

Afhalen van consumpties kan bij de bar, maar blijf daar niet staan en neem plaats achter het  rode lint in de kantine of ga naar buiten. Plaatsnemen aan de bar is niet toegestaan, plaats daar dus ook geen barkrukken.

Wedstrijden en trainingen

Tijdens wedstrijden en trainingen zijn er geen beperkingen en de douches kunnen worden gebruikt. Uiteraard mag een ieder zelf de afweging maken om al dan niet thuis om te kleden en/of te douchen.

Spelers van seniorenteams die niet gevaccineerd zijn, worden verzocht om zich thuis om te kleden en te douchen. Zij mogen wel deelnemen aan trainingen en wedstrijden in de buitenlucht.

Spelers en scheidsrechters worden verzocht een eigen bidon/drinkfles mee te nemen.

Positief getest op het coronavirus

Als iemand van onze vereniging positief wordt getest op het coronavirus, dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend niet deel aan trainingen en wedstrijden. Dit geldt natuurlijk voor spelers/speelsters en (jeugd)trainers.

N.B. In voorkomende gevallen graag een melding naar de jeugdvoorzitter (bij de jeugdafdeling) en naar de secretaris (bij de senioren).

Mocht een team door bovengenoemde maatregelen te weinig spelers hebben, neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris. Er zijn binnen het veldvoetbal veel mogelijkheden om in onderling overleg wedstrijden te verplaatsen.

Oproep

Het handhaven van deze regels is een lastige opgave voor alle sportverenigingen en zo ook voor VV Haren. Daarom doen we een dringend beroep op alle leden, vrijwilligers en bezoekers om zelf de regels goed in acht te nemen, elkaar daar op aan te spreken en de aanwijzingen in de gebouwen en van kaderleden of vrijwilligers op te volgen.

Houd rekening met elkaar en toon begrip!

Indien we ons met elkaar niet houden aan de regels lopen we kans op sancties. Het is dus in ieders belang om het niet zover te laten komen!

Alvast bedankt voor alle medewerking. We moeten het samen doen!

Namens bestuur VV Haren,
Willem Kant (plv. voorzitter)

Belangrijke links:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder