Vanuit het bestuur: Update Corona Crisis

0 1.083

Beste leden, vrijwilligers en betrokkenen van VV Haren,

Het zijn rare, ongekende tijden. De overheid heeft besloten de maatregelen te verlengen t/m dinsdag 19 mei. De maatregelen zullen mogelijk daarna worden afgebouwd maar verlengen behoort ook opnieuw tot de mogelijkheden.

In de eerste plaats: Laten we hopen dat we gezond blijven. En als we toch besmet raken: graag snel en zonder gevolg en genezen.

In de tweede plaats: VV Haren, onze vereniging! Want het heeft nogal wat consequenties voor onze vereniging. We kunnen momenteel gelukkig met de jeugd weer aan gepast gaan trainen (waarover later meer in deze nieuwsbrief), maar verder nog niets!

Natuurlijk blijven we positief denken, maar het zal jullie net zo vergaan als ons: Spannend! Spannend ten aanzien van de gezondheidszorg, spannend privé, maar ook spannend wat betreft de vereniging, nu en in de toekomst! Krijgen we een ledenverloop? Hopelijk niet! Zijn we solidair aan de vereniging en aan elkaar? Ik ga ervan uit! Kunnen we alles wat we doen (en nog willen) wel waarmaken? Het zal moeilijk worden, maar we doen ons best.

Wij zijn allemaal leden van de vereniging. Wij zijn lid in goede en in slechte tijden. Natuurlijk vinden wij, net zoals iedereen, het ongelooflijk vervelend dat we beperkt of niet kunnen trainen, niet aan wedstrijden mee kunnen doen, geen wedstrijden kunnen organiseren, geen nevenactiviteiten hebben, geen bijeenkomsten, plannen maken en vergaderingen. Dit alles is er niet, helaas. Maar het moet, het is niet anders. Het is geweldig hoe de Nederlandse sporters, ook de top, en ook de internationale sport ermee omgaat: Gezondheid op plaats 1, dan een tijd niets en dan de sport.  Zo denken wij er ook over.

Ziekte 
Helaas is onze jeugdvoorzitter Richard Spitzers de komende periode afwezig vanwege fysieke problemen, wij wensen Richard veel sterkte toe en een spoedig herstel. Zijn taken worden binnen het jeugdbestuur overgenomen door Mark van Dam, Eric Boer en Eric Plenter.

Naast Richard begrepen wij dat Jeroen de Jager in het ziekenhuis ligt en Joey Dijkstra een operatie heeft ondergaan, wij wensen hun vanuit het bestuur veel beterschap en een spoedig herstel.

De jeugd mag weer trainen, maar we houden ons natuurlijk aan de regels

Iedereen zal het afgelopen donderdag wel gehoord hebben: de jeugd mag weer gaan sporten. Dat betekent dat ook wij onze trainingen vanaf 30 april (voor iedereen op de gebruikelijke tijd) hervatten en wat hebben we daar zin in!

Helaas geldt dit nog niet voor onze senioren en ook hebben wij besloten dat het voor onze kaboutertjes nog niet handig is. Hier staan altijd ouders, opa’s en oma’s langs de lijn en dat is helaas nog niet toegestaan. Ook onze kantine moet nog dicht blijven.

Onze trainers zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. De JO7, JO8 en JO10 mogen weer volledig trainen, de JO14, JO15 en JO17 moeten rekening blijven houden met 1,5 meter afstand. Hier worden de trainingen op aangepast.

Mocht je nu een vriendje/vriendinnetje hebben, dat ook wil gaan voetballen of in het verleden al heeft gevoetbald, nodig hem/haar dan uit om, juist in deze periode, met ons mee te trainen! Wij zijn tenslotte een vereniging voor iedereen en plezier staat voorop.

Voor de duidelijkheid, wij houden ons aan onderstaande regels:
•    Ga, voor de training, thuis naar de wc
•    Was je handen voor je naar de training komt
•    Kom zoveel mogelijk alleen en niet in groepen naar het voetbalveld
•    Kom in voetbalkleding naar de training en ga thuis douchen
•    Hou rekening met 1,5 m afstand tot spelers en trainers (jeugd vanaf 12 jaar)
•    Geef geen handen
•    Neem je eigen bidon mee en gebruik die alleen
•    Wacht tot het team dat voor jullie traint van het veld af is
•    Verlaat het sportpark meteen na de training, blijf niet hangen
•    Ben je verkouden, hoest je of heb je koorts, blijf dan thuis!
•    Kom ook niet trainen als iemand bij jouw thuis deze klachten heeft
•    Kom je niet trainen, meld je dan op de gebruikelijke manier af bij je trainer
•    In principe zijn ouders en supporters langs de lijn niet toegestaan.

De kantine en kleedkamers blijven gesloten!

Contributie
Als leden vormen we samen de vereniging en zijn we samen verantwoordelijk voor het wel en wee van de club. Lid zijn van een vereniging betekent natuurlijk o.a. dat je jaarlijks contributie betaalt, die  per kwartaal geïnd wordt. De contributie is een belangrijke inkomstenbron en juist essentieel in een periode waarin sommige andere inkomstenbronnen droogvallen en veel kosten wel doorlopen. Het wegvallen van de omzet van de kantine is een belangrijk voorbeeld. Begin mei is de volgende incassoronde.

Natuurlijk snappen we de reactie: We kunnen geen gebruik maken van hetgeen waarvoor we betalen. Helaas, volkomen juist. Toch is het belangrijk dat de contributie inning doorgaat.
Uiteraard snappen wij als bestuur heel goed dat er nu ook leden kunnen zijn die persoonlijk in financieel zwaar weer zitten en deze contributie inning voor deze leden niet op het juiste moment komt. Geef dit dan tijdig per mail aan bij onze penningmeester Willem Kant (willem.kant@kpnmail.nl). Onze penningmeester zal dit vertrouwelijk behandelen

In de najaars-ledenvergadering zullen we dit besluit bespreken en bezien hoe we hier verder mee om moeten gaan.

Vrijwilligersvergoeding / Salaris Trainers
Onze penningmeester heeft de afgelopen periode contact opgenomen met de vrijwilligers die een vrijwilligersvergoeding van de club ontvangen voor trainingen, medische verzorging en diverse schoonmaak werkzaamheden. Aan de vrijwilligers is de vraag gesteld of zij hun vrijwilligersvergoeding voor in ieder geval de maanden april en mei willen stopzetten, hier werd spontaan en begripvol op gereageerd. Wij waarderen dit enorm van deze vrijwilligers. (In de tussentijd zijn de regels voor het trainer bij de jeugd weer aangepast, hier gaan wij natuurlijk gepast mee om. De vrijwilligersvergoedingen zullen voor de maand mei en juni worden hervat.)

Binnen VV Haren hebben wij 2 trainers met een arbeidsovereenkomsten, voor deze arbeidsovereenkomsten hebben wij bij het UWV aanspraak kunnen maken op de NOW-regeling (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud Werkgelegenheid).

Tevens is begin april een aanvraag gedaan om in aanmerking te kunnen komen voor de regeling TOGS (Tegemoetkoming schade COVID-19), het gaat hierbij om een tegemoetkoming van € 4000,–.

Zowel de bedragen behorende bij de NOW-regeling en de TOGS zijn inmiddels al gestort op onze rekening, een bijzonder groot compliment voor onze overheid dat zij dit zo snel hebben uitgevoerd.

Onze penningmeester is samen met Henk de Haan bezig om een impactanalyse te maken wat het geheel voor financiële gevolgen (zowel dit seizoen als volgend seizoen) heeft voor onze club. De intentie is dat zij dit medio mei afgerond hebben.

Selectievoetbal
Op dit moment maken wij met het oog op volgend seizoen een inventarisatie binnen de selecties van zaterdag 1, zondag 1 en 2. Iedere speler heeft hierover persoonlijk een mail ontvangen vanuit het bestuur om zijn intenties voor het komende seizoen voor 1 mei kenbaar te maken. Aan de hand van wat hier uitkomt zullen wij als bestuur eventuele vervolg acties ondernemen.

Schilderbeurt kantine
Hoewel het lijkt alsof alles stil ligt, biedt deze periode ook kansen om weer andere dingen te doen. Zowel wij zelf, als BSO Op Stelten, maakten afgelopen weken geen gebruik van onze kantine. Dat gaf  ons de gelegenheid om deze van binnen met een schilderbeurt eens flink op te frissen.

Geweldig om te zien hoe in een mum van tijd vrijwilligers klaar stonden om dit gezamenlijk aan te pakken. Binnen anderhalve week was de klus, van idee tot en met uitvoering, geklaard!
Teun Bouwman, Jan Spoelstra en Bert Biemolt hebben alle decoraties en apparatuur van de wanden gehaald, beschadigingen bijgewerkt en e.e.a. afgeplakt.. Daarna konden Edwin Muurling, Marc Menses en Henk Slagter in het Paasweekeinde los met roller en kwast.

Als kers op de taart heeft Rian Groeneveld haar fantasie losgelaten op haar eerdere muurschildering, zodat ook deze er weer fris bij staat. Teun en zijn mannen hebben de kantine inmiddels weer aangekleed.

Kortom, jullie treffen de kantine straks weer netjes en net even anders aan, als we straks weer los mogen. Het bestuur bedankt de genoemde vrijwilligers en is met hen trots op het resultaat!

We zijn een vereniging. Een vereniging waar we trots op zijn. Laten we als leden van de vereniging samen door deze moeilijke tijd heen zien te komen. Dank voor jullie begrip en bij vragen, vragen!

Bestuur VV Haren
bestuur@vvharen.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder