Voetbalweekend VV Haren zeer geslaagd!

0 1.162

De ochtend ontwaakt, het is vrijdag 14 juni. Eindelijk was het zo ver na maandenlange voorbereidingen, het voetbalkamp!! Het seizoen kenmerkte zich met een aantal mooie acties; verkoop van beschikbare gestelde vogelhuisjes, oliebollen, spel – Buitenspel, een feestavond op de club georganiseerd door Haren 3, kennisquiz door Haren 4, opbrengst lege flessen, doelpuntensponsoring-actie van JO-17 en een rommelmarkt.

Waar de organisatie in de ochtend en middag nog met de laatste voorbereidingen bezig waren, verzamelden de jeugd rond 15.30 op de voetbalclub om per fiets naar Bakkeveen te reizen. Alle bagage werd verzameld in de aanhanger, waarna de aanwezigen, onder leiding van Duko, op tijd naar Bakkeveen fietsen. Onderweg werd er gezorgd voor een kleine versnapering. Eenmaal aangekomen in Bakkeveen, werden alle leden opgewacht voor een hapje en drankje in de kantine van de plaatselijke voetbalclub. Langzaamaan was iedereen daar en kon het echte programma beginnen. Het veld werd volop gebruikt door de jeugd om lekker te voetballen en elkaar nog beter te leren kennen. De senioren genoten volop van de aanwezige zon en werden geënthousiasmeerd door de voetballende kinderen en sloten zich aan om een balletje mee te trappen.

De zaterdag begon niet zoals we het graag wouden zien. Regen was daarin een kleine spelbreker maar het deerde niet om te voet of op de fiets naar tet ontbijt te gaan in de kantine. Ook waren onze kabouters (en ouders) onderweg naar Bakkeveen om deel te nemen aan het kamp. Deze jongens en meisjes konden nog een broodje meepikken van het ontbijt waarna er gelijk weer de bal onder de arm genomen werd om te gaan voetballen.
De eerste activiteit op de planning was een zeer groot mix-toernooi met alle aanwezige voetballers. Spelleider Duko deelde de teams zeer evenwichtig in en de doelpunten vielen als rijpe appels van de bomen. Ondertussen werd er weer hard gewerkt om de pauze voor te breiden en het weer klaarde gelukkig snel op en de zon liet zich weer van haar mooiste kant zien.
Na de pauze, werden de kabouters klaargestoomd voor de belangrijkste pot van het seizoen, spelen tegen de mannen van de 1e selectie. Leider Geert-Jan Staats pepte zijn kabouters op met een mooie speech. Ze kwamen daardoor zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Hand-in-hand met de spelers van het 1e, kwamen ze gezamenlijk het veld op. Na de groepsfoto en het handen schudden werd er afgetrapt voor de wedstrijd. Flitsende combinaties van beide kanten, prachtige acties van beide kanten deed het publiek goed! Nadat de stofwolken waren opgetrokken, stonden de kabouters bij de rust met 4-3 voor. Na korte peptalks van beide kanten, werd er afgetrapt voor de 2e helft. Spanningen waren hierbij zichtbaar voor beide teams. Waar de eerste helft nog mooie combinaties te zien waren, was het nu meer vechtvoetbal. Wonderbaarlijk genoeg was dit beter voor het 1e team en werd er een 6-6 gelijkspel uit het vuur gesleept. Penalty’s moesten de uitkomst brengen in deze bijzondere ontmoeting wie de grote winnaar van het weekend zou worden. De kabouters namen deze penalty’s beduidend beter omdat er slechts 2 spelers van de selectie het netje wisten te vinden.

Inmiddels was het springkussen opgezet en kon de aanwezige jongere jeugd hier gebruik van maken in de kleine ingelaste opfris-pauze alvorens iedereen zich moest melden voor de eerste Outdoor activiteit. Hierbij ging de jongste jeugd o.a. laser-gamen, de stormbaan trotseren en de senioren kruisboogschieten.
Na de welverdiende pauze, was er ruimschoots de tijd de vrije ruimte te benutten. Waar het ene kind het springkussen trotseerde, het andere kind was alweer druk in de weer met de bal. Ook was de oudste jeugd druk bezig met “chillen”, iets wat hun vrij goed afging. Er waren zelfs een aantal mensen die een duikje namen in het zwembad. Daarnaast was er ook de ruimte om de Oranje dames toe te schreeuwen/juichen. We weten niet of het geholpen heeft maar de dames hebben een grote stap naar de volgende ronde gezet door Kameroen met 3-1 te verslaan! De zon liet zich weer van de beste kant zien en kon er dus buiten gegeten worden. De vers gemaakte groenten- en tomatensoep van Geke, viel uitstekend in de smaak.

Inmiddels was de avond gevallen waarna de jongste jeugd vermaakt werd met spelletjes en/of het bed op ging zoeken. De oudere jeugd en senioren moesten wachten op Theo. Met enige vertraging (afsluitingsavond 4 daagse in het dorp), was hij dan eindelijk daar. Theo kwam niet alleen. Hij had quizmaster Henk Steenhuis meegenomen voor de geplande Pub-Quiz. Hierbij werd de kennis van 8 teams op de proef gesteld. En zoals bij iedere wedstrijd, kon er maar 1 team de winnaar zijn: Club 2 ! De quizmaster had ook een mooie prijs geregeld voor de winnaars! Ook kreeg iedereen een exemplaar uitgereikt van z’n eigen boek.

Het weekend was inmiddels zo ver gevorderd, dat het eind in zicht kwam. M.a.w. het was inmiddels alweer zondag geworden. Hier werd een ouderwetse toeter ingezet om de senioren enigszins wakker te maken. Verder werd de ochtend gebruikt om de alle bagage te verzamelen, de slaap accommodatie schoon te maken, ontbijten en de kantine op te leveren voor de plaatselijke voetbalvereniging. Ook stonden er als afsluiting nog een 2-tal outdoor activiteiten op het programma, discgolf en midgetgolf. Hierbij werden de laatste krachten ingezet om alvorens er afgesloten werd met een kleine snack.

Maar zoals aan alle leuke dingen, kwam aan dit geweldige weekend ook een eind. Wat is er vreselijk veel gelachen, hoop nieuwe herinneringen gemaakt en vriendschappen voor het leven gesloten!

Wij, als organisatie van dit voetbalkamp, willen dan ook in de eerste plaats alle vrijwilligers bedanken die in het voortraject een rol van betekenis heeft gespeeld. Te denken aan ons bestuur, die hebben ons een belangrijke zet gegeven om spijkers met koppen te kunnen slaan, het maken van de vogelhuisjes, de oliebollen-bakkers, opzetten van de rommelmarkt, organiseren van een feestavond, de jaarlijkse kennisquiz, doelpuntensponsoring-actie JO-17, het kosteloos beschikbaar stellen van een aanhanger (Total Winterwerp te Haren) en Theo voor het organiseren van de Pub-Quiz!

Het allerbelangrijkste en als laatste, gaat onze grootste dank uit naar alle aanwezige jeugd, ouders, senioren en iedereen die wij nu vergeten zijn! Jullie hebben ervoor gezorgd we met z’n allen, hier een geweldig feest van hebben gemaakt!

Anita, Duko, Annita, Rick, Theo, Geke, Frank en Patrick

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder