Haren – ASVB mede door uitblinkende keepers tot slotseconde spannend

0 1.145

Afgelopen weekend dan de ontknoping in de 4e klasse C. Wie wordt en kampioen? Of komt er toch nog een beslissingswedstrijd tussen MOVV en ASVB, of gooit Hoogkerk nog roet in het eten? Ook onderin bleek de spanning de laatste weken om te snijden. Zowel Meeden, TLC, SVMH en Haren konden nog een misstap maken waardoor zij tot nacompetitie veroordeeld kon worden.
En moest Haren nou net ASVB treffen.“De witte muizen” uit Blijham moesten minimaal een punt pakken om te promoveren. Voor het kampioenschap was een overwinning noodzakelijk, aangezien de kans groot was dat MOVV (in de thuiswedstrijd tegen het al uitgespeelde Eenrum) 3 punten zou pakken.

Bij Haren een paar wijzigingen; Martin Berendsen bleek niet fit genoeg en nam plaats op de bank, Martin Mojet was ziek en was ook niet beschikbaar en Bert Blaauw, Pascal Visscher en Emiel Jansen hadden andere verplichtingen. Zo bestond het hart van de defensie uit het fitte duo Duko Kiekebos en Kristian Kloen. De eindelijk weer eens ruime bank werd gevormd door; Edwin Meijer, Lorenzo van Ewijk, Kor Boelsma, Jordy Oldenkamp en Martin Berendsen.
Voor Haren was de opdracht duidelijk: minimaal 1 punt pakken, dan was men veilig. Een hele opgave tegen een ASVB dat Haren een paar maanden geleden in Blijham de eerste 30 minuten van het kastje naar de muur stuurde.

Onder toeziend oog van scheidsrechter Winters werd omstreeks 2 uur afgetrapt. Meteen was het ASVB dat met een offensief startte. Haren kwam in de beginfase moeilijk onder de druk vandaan. Een vrije trap aan de rand van de 16 meter werd door ASVB hoog over de goal geschoten. De eerste grote kans was voor ASVB. Tim Renken deed het onmogelijke en snelde de iets the gretige Stephan Sluijsmans voorbij en gaf een voorzet richting de 16 meter. De daaropvolgende kopbal van Quincy Meesters kon knap gered worden door Haren keeper Jens Dijkstra. Na 10 minuten spelen was het de in de aanval gekruiste Tim Renken die een steekbal keihard op de paal knalde. Nog geen 2 minuten later was het Quincy Meesters die ASVB ook op voorsprong leek te zetten. De snelle linker aanvaller draaide de bal met zijn rechter perfect richting de kruising, ware het niet dat Jens Dijkstra met een ogenschijnlijk soepele redding Haren op de been hield.

Na het eerste kwartier kreeg Haren wat meer grip op de wedstrijd. De ASVB storm, die het eerste kwartier gewoed had, begon te liggen. Haren kreeg vooral aan de rechterkant veel ruimte. Dit resulteerde ook in enkele kansen. De snelheid van Rick v/d Wijk en Tom Ramaer bleek vaak een goed wapen. De eerste grote kans was voor Tom Ramaer. Helaas schoot de spits de bal te gehaast over de goal van ASVB. Een afstandsschot van Stephan Wijma verdween maar net langs de paal. Ook v/d Wijk leek te kunnen scoren maar vond ASVB-keeper Veerbeek op zijn pad.

ASVB was volkomen de weg kwijt en kwam zelfs niet meer in de buurt van de Haren goal. De supporters van ASVB, die in grote getalen aanwezig waren, waren er niet gerust op. ASVB had moeite om de zijkanten die bemand werden door Rob Bos en Jardean Moen af te stoppen. Na een half uur spelen leek Haren dan op voorsprong te komen. Een vrije trap van Moen draaide richting doel. Hier was de een ASVB-verdediger die de bal naar achteren kopte. Daarop kon de opgekomen Duko Kiekebos de 1-0 aantekenen. Maar scheidsrechter Winters dacht hier anders over. De scheidsrechter verklaarde dat hij dacht dat een Haren speler de bal door kopte. Achteraf gezien een dure fout, waarop de scheidsrechter eerlijk toegaf.

Na de afgekeurde goal ging Haren gewoon door waar het mee bezig was. Via een geweldige steekbal van Stephan Wijma, kwam Rick v/d Wijk alleen voor de keeper, maar schoot de bal hard op de paal. De daarop volgende rebound werd door Haren aanvoerder Rob Bos vanuit een moeilijke hoek ook op de paal geschoten. De laatste kans was voor Tom Ramaer, die de bal in de voeten gespeeld kreeg na een slechte uittrap van de ASVB-keeper. Helaas raakte Ramaer de bal voor een leeg doel niet lekker en knalde hem naast.
Na rust weer een fel ASVB wat resulteert in de snelle 0-1. ASVB nam een snelle ingooi, waar Haren in de veronderstelling was dat zij de ingooi kregen. Hieruit kwam een hoge voorzet die niet lekker weg gekopt kon worden door Kristian Kloen, waardoor ASVB-spits Sypré snel wegdraait en vogel vrij de bal snoeihard en gemakkelijk via het uitgestoken been van keeper Dijkstra binnen schoot, 0-1. De vreugde was bij het ASVB-kamp groot, maar er waren zeker nog 43 minuten te spelen. Uiteindelijk bleken het 43 bloedstollende minuten te zijn. De spelers van Haren wisten tot het eindsignaal niet wat de andere uitslagen waren op de andere velden en speelde volle bak. ASVB kwam na de 0-1 voorsprong niet meer in het spel voor. Haren probeerde de gelijkmaker te forceren en drong ASVB terug tot diep op eigen helft. Het enige dat de ploeg uit Blijham kon doen was met man en macht alles uit Haren tegen houden. De solide en goed opgestelde verdediging onder leiding van Kloen en Kiekebos kwam nauwelijks in de problemen. Op het middenveld was het vooral ‘Clasie’ Veenstra die als stofzuiger vele gaten dichtliep. Het aanvallende triootje V/d Wijk, Wijma en Ramaer kreeg een legio aan kansen. Maar telkens was het of keeper Veerbeek of een verdediger van ASVB die net kon corrigeren. In de 60e minuut werd Kristian Kloen gewisseld voor Edwin Meijer, Haren ging met 3 verdedigers spelen om toch die gelijkmaker te scoren. Na 70 minuten bracht trainer Cor Meijer nog een spits; Lorenzo van Ewijk kwam in het veld voor Jeroen de Jager.

Het was Stephan Wijma die met een geweldige pegel bijna de ASVB keeper verraste. Maar in deze fase van de wedstrijd was het toch echt de keeper van ASVB die zijn ploeg op de been hield. Haren probeerde wel, maar de bal wilde deze middag niet in het netje vallen. Pas in de 80e minuut wist ASVB pas echt weer gevaarlijk te worden. Quincy Meesters omzeilde de buitenspelval en kon op de keeper af. Maar één-op-één kwam Dijkstra als winnaar uit de strijd, ook de daaropvolgende corner kon door de keeper net over de inkomende ASVB spits heen getikt worden. Ook Tim Renken wist de keeper één op één niet te passeren.

ASVB was er niet gerust op en dat was aan de kant te merken. Het merendeel van de supporters riep al in de 80e minuut dat de scheidsrechter mocht affluiten. In de 85e minuut kwam Stormram Kor Boelsma nog het veld in voor de geblesseerd geraakte Stephan Wijma. Haren kreeg de bal maar niet achter de ASVB-goalie. Het was pas in de 95e minuut dat ASVB de 0-2 wist te scoren. Uit een aanval van Haren, waarin alle spelers met de druk naar voren speelden, werd de bal door een van de backs van ASVB onderschept en naar voren getrapt. ASVB spits Sypré ging het lucht duel op de rand van strafschopgebied met keeper Dijkstra aan. Keeper Dijkstra kon de bal nog net aantikken, helaas voor de voeten van de mee gekomen Remzy Baskocak die met de bal de Harener keeper omspeelde en scoorde, 0-2.

Na afloop de opluchting bij ASVB en Haren. ASVB omdat het met de schrik vrijkomt en aankomende donderdag samen met MOVV mag uitmaken wie er kampioen wordt. Haren omdat het zich heeft weten te handhaven na een enigszins teleurstellend seizoen. Mede door blessures en schorsingen was het voor trainer Cor Meijer soms lastig om met een vaste kern te spelen en waren er gedurende het seizoen veel wisselingen binnen de basis elf. Pas halverwege de 2de seizoenshelft wist Haren zich te herpakken en toch nog op een 8ste plaats te bemachtigen.

Opstelling Haren: Jens Dijkstra; Jeroen de Jager (’70, Lorenzo van Ewijk), Duko Kiekebos, Kristian Kloen (’60, Edwin Meijer), Stephan Sluijsmans; Rob Bos, Klaas-Jan Veenstra, Stephan Wijma (’85, Kor Boelsma), Jardean Moen; Tom Ramaer, Rick v/d Wijk

Namens de selectie en technische staf van Haren willen we alle supporters bedanken voor hun steun dit seizoen! Ook willen wij ASVB en MOVV feliciteren met hun promotie en succes wensen voor de kampioenswedstrijd van zondag. Hoogkerk, Gruno, TLC en Bedum veel succes toegewenst met hun wedstrijden in de nacompetitie.