Hoofdtrainer Cor Meijer blikt terug op eerste seizoenshelft

0 1.131

Als we naar de stand kijken valt het enigszins tegen met het punten totaal van ons vlaggenschip. 12 wedstrijden, 12 punten, 4x winst en 8x verlies. Het doelsaldo; 20 voor en 36 tegen. Hoofdtrainer Cor Meijer maakt zich vooralsnog nog niet zo snel druk en blikt met ons even terug.

Ook de achterban had meer verwachtingen van Haren 1. Een paar kritische vragen aan de trainer:

Aan het begin heerste er een euforische stemming; met deze selectie moet je toch hoge ogen gaan gooien? Wesley Kamstra (Haren/Actief)  Klaas-Jan Veenstra (jeugd Haren /Glimmen), Jens Dijkstra (keeper), Marco Consten (Haren/Bedum) waren o.a. de nieuwe gezichten. Tel daar bij op het aanwezige jeugdig talent en de routiniers dan beschik ik inderdaad over een mooie selectie!

Wat is er aan de hand binnen de selectie? Wesley is helaas inmiddels gestopt ivm chronische liesklachten en Marco Consten kampt al enige tijd met knieklachten en gaat in januari onder het mes. Bovendien is Stephan Wijma langdurig eruit geweest vanwege knie-klachten en nu op de weg terug. Daarnaast heeft aanvoerder Rob Bos ook al vele wedstrijden moeten missen.

Maar ondanks het gemis van deze spelers dan blijft er toch nog voldoende kwaliteit over? Ik noemde net een paar van mijn spelers. Echter heb je tegenwoordig meer dan vroeger te maken met; o.a. studie- / stage-/ werk -en familieverplichtingen, zodat sommige spelers niet altijd inzetbaar / beschikbaar zijn op zondag. En dat betekent dat er af en toe goed gepuzzeld moet worden in/met de opstelling. Speel je wekelijks in vrijwel dezelfde samenstelling dan komt er meer rust en vertrouwen in het team.

Hoe ga jij om met de wissels? De insteek is dat de spelers voldoende aan spelen toe moeten komen. Sta je de ene week wissel bij het 1e dan moet je de week erop minuten gaan maken. Dat kan zijn: óf in de basis bij het 1e óf bij het 2e.

Hoe verloopt de samenwerking tussen 1 en 2 op de wedstrijddagen? Op donderdag hebben we overleg en met de staf hebben we afgesproken dat ook het 2e met voldoende spelers op pad moeten kunnen gaan, dus minimaal 13 spelers. En die hebben ze tot nu toe ook echt wel nodig! Ze zitten in een behoorlijk zware competitie en moeten wekelijks vol aan de bak en vaak diep gaan. Gevolg is dan dat deze spelers niet meer fit genoeg zijn om ook nog in te kunnen zetten bij het 1e.  Zelf doe ik af en toe ook een wedstrijdje mee, zodat we tenminste qua aantallen iets ruimer zitten.

We zien ook wel eens andere spelers op de bank zitten, ipv uit het 2e hoe zit dat? Vanwege de smalle selectie (op papier trouwens ruim voldoende) moet ik dan inderdaad af en toe een beroep doen op spelers vanuit andere teams. Spelers zoals Jan-Pieter Kraaijma en Duko Kiekebos zijn top fit en draaien zo mee in het 1e. Op zich niet de ideale insteek dat we moeten putten uit het 4e, maar op dit moment wel de meest acceptabele.

Komt daar nog verandering in? Vanaf de winterstop verwachten we een 5-tal geblesseerden weer terug op het veld. We komen dan weer wat ruimer in de spelers te zitten. Bovendien zoals het nu lijkt, sluiten Pascal Visscher en Marco Struik ook aan bij de selectie. Pascal (wie kent hem niet) komt terug na een knie-operatie. Marco was mijn aanvoerder bij Vako en is herstellende van een blessure. Hij traint nu al wekelijks bij Alex de verzorger. In ieder geval veel ervaring en waardevol voor ieder team!

Meer concurrentie, betekent ook..? Op het moment dat wij weer beschikken over een volwaardige grote selectie, zullen er spelers afvallen bij het 1e. Niet leuk maar wel een gezonde situatie! Harm Bauman krijgt dan de beschikking over betere spelers bij het 2e. Maar goed we moeten wel realistisch blijven; een weekendje weg, andere verplichtingen, een kleine blessure en wereld kan er ineens weer anders uit zien; en dan staan we zo maar weer bij leider Marco van Ewijk op de stoep.

De resultaten tot heden? In een aantal wedstrijden o.a. Gruno uit, VVK thuis hebben we het zelf laten liggen. Alleen tegen ASVB, veruit de beste ploeg, werden we bij vlagen weggevaagd. Maar zelfs in die wedstrijd hadden we nog stiekem een puntje kunnen pakken. Hoogkerk verloren we dik omdat we bij 0-2 tussenstand risico’s moesten nemen. En ja dan loop je een keer tegen een enorme zeperd aan, zo ook in die wedstrijd. Tegen Eenrum toonden we karakter en kwamen ijzersterk terug na een 0-2 achterstand en wonnen dik verdiend met 3-2!

Wat verwacht je in de 2e seizoenshelft? 2 ploegen steken er met kop en schouders bovenuit ASVB en MOVV. De eerste wedstrijd na de winterstop is direct een lastige MOVV thuis. Deze ploeg heeft 3 spelers in het team die samen ruim 70x scoren; wij helaas (nog) niet. Verder zie je dat iedereen van elkaar kan winnen, dus het kan echt alle kanten op. Ik ben niet zo’n trainer die wekelijks naar de stand zit te loeren. Belangrijker vind ik de trainingsopkomst, de samenwerking tussen 1 en 2, sfeer en ontwikkeling van de spelers. Een plek in de sub-top zit er echt nog wel in!

Welke spelers gaan nog belangrijk voor het team worden? Zonder andere spelers tekort te doen verwacht ik veel van Rick van der Wijk, Klaas-Jan Veenstra en Marco Consten (indien weer volledig fit). Die beschikken namelijk over een echte winnaars mentaliteit. Als het niet loopt in een wedstrijd dan kunnen deze spelers het team op sleeptouw nemen.

Ben je tevreden over de keeper? (het is even stil..). Ik weet waar je heen wilt. Jens Dijkstra is nieuw, heeft het lastig en pakt nog niet echt de punten voor ons. Ondanks dat ben ik tevreden over hem; traint altijd, mentaal sterk, goede reflex maar heeft nog wel wat verbeterpunten. Dat weet hij zelf ook. Hij is nog jong en krijgt alle tijd en ruimte van ons zich te ontwikkelen. Aan het einde van het seizoen maken we de balans op. Kleine aanvulling; we hebben in 12 wedstrijden nog maar 20x gescoord, waarvan Edwin Meijer 7x; dus daar valt volgens mij ook nog wel wat winst te boeken!

Tot slot; hoe zie jij Haren 1 in de toekomst? Dit jaar in ieder geval handhaven en proberen de komende jaren een stap naar de 3e klasse te maken. Op dit moment hebben we helaas geen A-ers, wel B-ers. Dus aanwas vanuit de eigen vereniging laat nog enige tijd op zich wachten. Dus daar moeten we proberen creatief mee om te gaan. Langzaam maar zeker zullen we ook moeten gaan verjongen. Dat kan pas op het moment dat er waardige vervangers zijn. Dit kunnen ambitieuze (jeugd)spelers van omliggende clubs zijn. Voorwaarde is wel dat er een klik moet zijn met v.v. Haren en de speler.

Dank voor het gesprek en veel succes!!

Reporter Haren 1

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder