Wat betekent lid zijn van een vereniging

We doen het samen, dus meld je aan als vrijwilliger!

0 496
WANNNEER MOGEN WE WEER ??
Hoe vaak heb ik bovenstaande zin wel niet gehoord het afgelopen anderhalf jaar. Veel te vaak helaas. Iedereen zat te wachten om eindelijk weer eens lekker te voetballen en dan ook het liefst zonder allerlei regels.
Dit weekend was het dan eindelijk zover: Yess, we mogen weer !!
Alle leden van de voetbalvereniging Haren hebben weer lekker gevoetbald. En in deze zin staat ook het belangrijkste woord: VERENIGING!
Je bent lid van een vereniging en dat betekent ook dat je het samen moet doen, waarbij er uiteraard vrijwilligers zijn die extra taken uitvoeren.
De vrijwilligers kunnen echter niet alles en hebben daarbij de hulp en medewerking van ouders, kinderen en overige leden nodig.
In de afgelopen weken heb ik gemerkt dat hier wel eens andere verwachtingen over zijn en dat voetbal wordt geconsumeerd in plaats van iets wat we gezamenlijk uitoefenen.
Wij organiseren een kick off meeting waarbij de belangrijkste zaken voor het komende seizoen worden besproken. Wie wordt er leider, wie regelt het rijschema, wie gaat er vlaggen, wie maakt een kort verslagje van de wedstrijd aangevuld met enkele foto’s en hoe melden we ons af voor de training en wedstrijd. Daarnaast wordt de wedstrijdkleding en trainingspak uitgereikt.
De bedoeling van de meeting is ook om iedereen op hetzelfde tijdstip aanwezig te hebben, zodat onze vrijwilligers alles zo efficiënt mogelijk kunnen regelen voor alle teams. Vrijwilligers zijn in de weken voor de competitie druk bezig om de tassen met kleding voor de teams te vullen en we spreken 1 tijdstip af voor het uitdelen. Dit wordt ook met alle ouders gecommuniceerd. Dat betekent simpelweg dus ook dat er geen ruimte is om een appje te sturen of telefoontje te plegen dat je het graag de volgende dag komt ophalen of dat je het graag zaterdag in ontvangst wil nemen.
We zijn nu eenmaal geen winkel waarbij je, op de door jou gekozen dag en op het door jouw gewenste tijdstip je kleding kunt uitzoeken.
En dan is het voor mij frustrerend om te horen/zien:
✅ Dat vrijwilligers, door dergelijke verzoeken nu al melden dat dit het laatste jaar is geweest dat deze taak wordt uitgevoerd.
✅ Dat een vrijwilliger op zaterdag doodleuk wordt gevraagd waar de wedstrijdkleding klaarligt…
✅ Dat er bij een wedstrijd van VV Haren kinderen in een wit t-shirt met een eigen zwarte broek voetballen.
✅ Dat er teams zonder leider of leiders zijn en er dus geen ouders bereid zijn om deze taak voor het team van hun zoon of dochter uit te voeren
✅ Dat er meerdere spelers op vrijdagavond nog worden afgemeld en dat is in het tweede speelweekend helaas niet anders, terwijl het dringende verzoek tijdens de kick off is geweest om dit vroegtijdig te doen (uitzonderingen als ziekte en blessures daargelaten). Je dupeert namelijk je eigen team, het team van de tegenstander, maar ook de wedstrijdsecretaris (ook vrijwilliger), die op het allerlaatste moment (vrijdagavond) nog moet gaan proberen om de tegenstander te bereiken om een wedstrijd af te zeggen.
Mijn oproep is dan ook: Laten we er voor zorgen dat onze vrijwilligers met plezier hun taak uitvoeren. Deze mensen zijn namelijk enorm belangrijk voor de club. Laten we er voor zorgen dat ze hun taak zo makkelijk mogelijk kunnen uitvoeren door ze te ondersteunen en te helpen waar nodig.
Meld je zelf ook vooral aan als vrijwilliger, iedereen heeft toch echt wel een paar uurtjes over, want realiseer je: zonder vrijwilligers geen club én vele handen maken ook bij onze club licht werk.
Kortom, laten we met z’n allen de handen uit de mouwen steken, er met z’n allen een heerlijk voetbalseizoen van maken met plezier voor iedereen.
Mark van Dam
Bestuurslid VV Haren
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder