Een internationaal weekend voor Haren 3

0 594

Zondag 27 oktober was Haren 3 op geen enkel veld in Noord Nederland te vinden. De trouwe supporters waren gelukkig ver van tevoren ingelicht en ook de tegenstander verleende medewerking.

Voor Haren 3 stond dit weekend in het teken van een internationale teambuilding bij onze Oosterburen ??. Vrijdagochtend was bijna iedereen op tijd aanwezig in de kantine van VV Haren. Dirk kreeg te horen dat een paspoort wellicht toch handig is en Los Maar dacht dat de wintertijd ⏰ vervroegd was ingegaan. Gelukkig kon de 1e helft om 11.30 uur met een voltallige selectie beginnen. Met wat passen en meten nam iedereen plaats in de auto ?of de Kolibrie?. De eerste minuten van de eerste helft was aftasten. Wie rijdt voorop, hoe hard, welke muziek wordt er gedraaid en wie begint het eerst te zeuren om een plasstop ? of koffie ☕️. Na een kwartiertje was het wel duidelijk. De Kolibrie ging vliegensvlug, de “Schlagerauto” ging diep over links en de twee oudjes bleven de rechterkant bewaken. Na 20 minuten werd duidelijk dat de terreinmeester het midden van het veld aan zijn lot had overgelaten en dat er uitgeweken moest worden nach die rechterseite abgewechseld durch die linker seite. Het spel werd harder en de eerste overtreding was snel gemaakt. De Kolibrie kreeg lichte sjans met een Ford MUS-tang. Gelukkig werd dit opstootje in de kiem gesmoord, altijd handig: 12 Hollanders tegen 1 Duitse bestuurder ??

Na een korte tussenstop, waarbij de Raststätte de omzet in schnitzel Specktackel fors zag stijgen, werd Bremen bereikt. Volgens sommigen ben je sneller in Bremen dan Amsterdam, nou niet op vrijdag 25 oktober 2019.
Halverwege de 1e helft werden de eerste wisselingen doorgevoerd. 2 persoonskamers werden ingewisseld voor 3 persoonskamers en andersom. Tja na 30 jaar samenspel haal je de snurkers ? er zo tussen uit.

De dorst en vermoeidheid begonnen al toe te slaan, tijd voor een drinkpauze?. Met dit soort temperaturen is het van belang om te zorgen voor een goede vochthuishouding, gelukkig was de scheids het hier mee eens en het spel werd even stilgelegd.
Na enige tijd werd het spel hervat met een scheidsrechtersbal ⚽️ en binnen enkele tellen was Haren 3 weer in balbezit. Met uitstekend aanvalsspel werd het doel van de tegenstander onder vuur genomen op zoek naar de openingstreffer. In de 35e minuut was daar dan de openingsgoal, de keeper van de tegenstander, Alex genaamd, was kansloos. De goal werd uitgebreid gevierd met een drankje ? en een hapje eten ?, de teamgeist was uitstekend.

Toch kun je niet te lang in de euforie blijven hangen. Haren 3 ging weer vol in de aanval. Die Haupbahnhof ? werd moeiteloos genomen en eenmaal aangekomen op het kermisterrein vielen de mooie steekpassen vanuit het middenveld op. De een ging diep naar een curry wurst, de ander naar de schitterende attracties ? en menig pass ging naar een Biergarten oder Festhalle. De scheids floot voor het einde van de 1e helft en Haren 3 ging rusten met een 1-0 voorsprong. In de rust hoefde de leider niks te zeggen (kon hij ook niet meer, maar dat terzijde). De spelers schudden de spiertjes wat los, namen wat vocht tot zich en probeerden in deze korte tijd weer wat tot rust komen.

De 2e helft begon en helaas was Rob M. te geblesseerd om zijn positie op het middenveld weer in te nemen. Gelukkig werd Lars speciaal ingevlogen ✈️ vanuit Haren om hem te vervangen. Maar de rest van de selectie was weer topfit. Standen van Stappentellers werden uitgewisseld en de absolute stapkoning van de 1e helft was Hein met 16.000 stappen , de cup met de grote oren ? was dan ook voor hem.

De tweede helft begon voortvarend met fris en aanvallend spel. Door de hoge temperaturen kwam de eerste drinkpauze al na 5 minuten. De koffie, espresso en cappuccino was niet aan te slepen, alleen Arnold wilde een ijscoupe ? voor zijn zere keel.
Het spel werd hervat, maar bijna direct weer stilgelegd vanwege een carnavalsparade. Gelukkig verzorgde de scheids een Übergang, zodat we verder konden. Verder naar ons einddoel, Das Weserstadion ?. Na een lange rush langs Die Weser ( ja Hein, wel goed voor de stappen) kwamen we pünctlich op tijd aan bij de Fan Shop, waar Johann (oud spits van Werder Bremen) de rondleiding verzorgde.
Johann is een uitstekend verteller en deelde alle details, zoals 60 camera’s in het stadion, 42.800 plätze, hybride grasmat, kaffee, sap und kuchen voor de tegenstander. Ook de kleedkamer van de tegenstander, perskamer en skyboxen werden bezocht. Een leuk uitje.
Na afloop viel er bij Haren 3 een gat op het middenveld, sommige spelers wilden een nieuwe drinkpauze vanwege de hitte en anderen wilden de genadeslag geven en door. Door naar Werder Bremen 2 tegen Jeddeloh 2. Met de geur van Bratwurst ?und Pommes ? geniessen van de Regionalliga Nord hangend over de reclameborden. Ultiem genieten zusammen mit 330 andere toeschouwers.
Jeddeloh Zwei had een Nederlandse trainer die net als Louis van Gaal zijn spelers aanmoedigde in steenkolen Duits aangevuld met enkele Nederlandse woorden. Vooral ene Nicky begreep het niet helemaal. Tief gaan langs die seite, of druck zetten gingen volledig langs hem heen en in de 2e helft werd hij terecht gewisseld. De uitspraken van de trainer werden door Hein aangevuld met:
De drei punckte zaten bijna in de tas ?
Nu krijg je die deckel auf die nase ?
Laat je die käse niet van das brot eten ?

Kortom een zeer vermakelijke middag met buikpijn van het lachen, 4 goals en een rode kaart♦️.

Halverwege de 2e helft werd het evenwicht in het elftal hersteld en werd er weer gezamenlijk gestreden voor een goed resultaat. Toch was er enig verschil in hydratie en energiewaarde tussen de aanval en verdediging, waardoor na 35 minuten het team de tactiek enigszins aanpaste. De ene helft ging vol in de aanval richting de Freimarkt terwijl de verdediging de “bus parkeerde ?” voor het eigen doel en de inwendige mens verzorgde met een hapje en drankje op het terras en uitzicht op de tv schermen met Leverkusen-Werder Bremen.

Het bleef nog lang gezellig in de straten van Bremen, waar zelfs supporters van Haren speciaal waren afgereisd om het team te ondersteunen. Dank daarvoor Henk en Betsie ?!

Over de derde helft kunnen we kort zijn, ondanks de wintertijd en daardoor een uurtje extra was het rustig in de ontbijtzaal. Iedereen genoot van een kopje cappuccino, later vervangen door menig espresso en een broodje ham/kaas ?.
Rond 10.30 uur werd de terugreis naar Haren angefangen en rund Halb ein was iedereen weer veilig thuis.

Bedankt Gerwin, Richard, Los Maar, Lars, Eric, Rob M. Rob K. Hein, Egbert, Jelte, Jeff, Fons, Geert Jan, Arnold, Hans en Dirk voor het lachen, kletsen, ouwehoeren, de gezelligheid en het löffeltje löffeltje schlafen. Het was een top weekend, we hebben de slogan van VV Haren “de club waar plezier voorop staat” eer aan gedaan!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. AccepterenLees verder